Gemensamt inlägg 30.3

Vår grupp använder liknande mobilatjänster dagligen i ungefär samma skala, beroende på om det är vardag eller veckoslut. Vi alla har ett facebook konto, samt använder WhatsApp. Två av oss har snapchat, en app du kan skicka bilder och videon till sina vänner, men bilderna och videorna är bara tillgängliga max 10 sekunder. Flera i vår grupp använder också Instagram aktivt, med samma idé som Snapchat, att dela och tycka om bilder ur ens vardag. Det som alla apper vi använder har gemensamt är att de inte har så mycket reklamer. Vi anser att reklamer är obehagligt att få på sin telefon för den tar oftast över hela våra skärmar och är störande. På datorer och laptops känns reklamen inte så farlig eftersom man lätt kann antingen blocka reklamen eller klicka bort fönstret. På en smart telefon kan reklam åstadkomma att nätet blir långsammare samt att man måste stänga av diverse program. Det är måttligt irriterande.

Den nyhetskälla som vi alla aktivt använder är facebook. Mångas framsida fylls oftast av någon link till BBC eller mtv3 om det hänt något stort i världen. Den näst populäraste, som faktiskt två i vår grupp också prenumererar på är Hbl. Vi andra brukar snegla igenom Hbls första sida för att få en inblick i dagens nyheter. Vi diskuterade också i gruppen om hurdana nyheter och hurdant innehåll som vi fastnar för, och alla var överens att värdspolitiken och oroligheterna i Ukraina har varit vår högsta prioritet att följa med. Ett sådant ämne läser vi gärna från en ‘trovärdigt’ nyhetskälla, som just Hbl eller mtv3:s hemsida. Den gula pressen förvränger lätt små saker till stora händelser.

Vi skulle gärna använda en nyhetsapp som i princip är ett flöde av nyheter, som facebook har som sitt nybetsflöde. Vi skulle villa ha bilder som relaterar till nyheten och en kort bildtext på bilden, och möjligheten att läsa nyheten om man är intresserad, genom att trycka länge på till exempel nyhetens bild i högra hörnet. Det som skulle komma fram är en kort sammanfattning av nyheten. Om man sedan vill läsa ännu mera kan man trycka på en link till plattformens nätsida. Det är konceptet är en kombination av facebook, Instagram och Snapchat, som majoriteten av ungdomar känner väl igen. Den skulle vara lätt att använda, och gå att läsa på smart telefoner och pekplattor.

Denna form av nyhetsapp skulle vara lätt att använda, och små reklamer i form av banners skulle kanske inte vara så störande att läsa. På detta sätt skulle också nyhetsdistributören kunna finansiera sin app. Vi anser att en app som denna skulle kunna vara gratis, men sedan att läsa vidare på nyhetsplattformens egna sidor skulle kunna kosta någon euro. På denna app skulle bra de viktigaste och mest heta nyheterna finnas. Facebook, Instagram och Snapchat har lyckats bra eftersom de är gratis appar, som inte har så mycket reklam. Vi förstår förstås att ägaren till en nyhetsapp som denna skulle behöva finansiera den på något sätt, och små banners och annonser skulle kunna göra det. En mobil och lättanvänd app som vi beskrev skulle högst antagligen kunna locka till sig många användare, och vara lönsam.

X/X

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: